DERMATOSCOPIE

                      Dermatoscopia este o metoda prin care medicul dermatolog , cu ajutorul unui instrument special (dermatoscop), examineaza la dimensiuni mult mai mari si in conditii de luminozitate excelenta leziunile tegumentare, crescand astfel acuratetea diagnosticului clinic.

                       Utilitatea practica a acestei examinari consta in stabilirea oportunitatii exciziei unor formatiuni maligne sau cu potential de malignizare precum si in urmarirea evolutiei lor. Aparent este o investigatie simpla. Atentie insa, consecintele acestei investigatii pot fi extreme de importante !

                       De aceea, asumarea responsabilitatii unui astfel de act medical trebuie dublata de foarte multa experienta. In plus, ca in oricare alt domeniu care presupune implicarea tehnicii, examinarea depinde si de performantele dermatoscopului utilizat.

                       La Centrul Medical Dr. Zaharia sunt indeplinite aceste deziderate : am achizitionat un dermatoscop de ultima generatie care utilizeaza mai multe tipuri de lumina , creand astfel o imagine impecabila, cu o rezolutie care confera specialistului o acuratete excelenta in examinare si diagnostic. Acest dermatoscop ofera posibilitatea captarii de imagini si transmiterea lor on-line catre pacienti sau catre alti specialisti pentru second opinion. De asemenea, specialistul centrului nostru, dr. Daniela Zaharia, are o bogata activitate in dermatoscopie, experienta de ani de zile in acest domeniu fiind intregita de participarea la numeroase cursuri nationale si internationale pe aceasta tema.