Dermato-venerologie

 

 

 

 

 Consultatiile si terapiile din cadrul acestui departament se bazeaza pe metode moderne de investigatii, pe ultimile noutati in materie de tratament dar, in primul rand, pe experienta si profesionalismul medicilor nostri.


Centrul Medical Dr. Zaharia va ofera o gama completa si complexa de servicii specifice, utilizand aparatura moderna de ultima generatie :
- Consultatii dermatologie
- Consultatii venerologie
- Crioterapie
- Dermatoscopie
- Electrocauterizare
- Chiuretare leziuni
- Bioptron

 Crioterapia


Crioterapia este metoda de tratament care foloseste congelarea cu ajutorul zapezii carbonice prin care se distrug leziuni de dimensiuni mici ale pielii- veruci (negi),condiloame acuminate (negi genitali) ,keratoze actinice (pete solare). Metoda este deosebit de comoda deoarece nu presupune anestezie fiind foarte putin dureroasa (doar o senzatie de rece), substanta nu este toxica, se poate efectua si la copii sau gravide, iar vindecarea este de obicei rapida si estetica.


Dermatoscopia


Dermatoscopia este o metodă rapidă şi neinvazivă de examinare a pielii, care măreşte imaginea de 10-20 de ori şi care permite vizualizarea modelului de pigmentare şi elementelor structurale ale pielii situate mai profund decât cele care pot fi văzute cu ochiul liber.


Electrocauterizarea


Metoda de distrugere a unui tesut (modificat patologic) prin ardere cu ajutorul curentului electric. Aceasta metoda este utilizata atat cu rol hemostatic prin oprirea sangerarilor de la nivelul vaselor de mici dimeniuni, cat si pentru taierea sau excizia unui fragment de tesut cutanat. Se utilizeaza in cazul papiloamelor virale, verucilor vulgare (negi), keratozelor seboreice sau a altor tumori. Indepartarea leziunilor se face sub anestezie locala sau regionala, tratamentele fiind complet nedureroase.


Chiuretare leziuni


Este o metoda simpla de indepartare a anumitor tipuri de leziuni tegumentare (moluscum contagiosum, veruci keratozice) . Procedura se face sub anestezie locala si asigura o vindecare foarte buna intr-un timp scurt.


Bioptron


Este un dispozitiv ce utilizeaza lumina polarizata . Noi il utilizam cu succes in profilaxia cicatricilor cheloide, arsuri, acnee. Procedeul este relaxant, total nedureros.
Personal Medical: